DÁME SI BROKOLICI
A Vy si ji dejte klidně taky! Tato mladší sestra květáku je totiž úžasnou surovinou, z níž vyčarujete nepřeberné množství pokrmů. Od salátů, přes polévky po hlavní chody. Navíc je u nás tato brukvovitá zelenina dostupná celoročně, a tak Vám nic nebrání dopřát si zase o něco více vlákniny. S každou porcí brokolice do sebe navíc dostanete minerály, vitamíny a antioxidanty. Za zmínku stojí 2x více vitamínu C než obsahují třeba pomeranče, nebo stopové prvky jako draslík, vápník, železo a zinek. Kombinace céčka, vápníku a železa dokonce zajišťuje jejich skvělou vstřebatelnost. Dobrou zprávou - nejen pro všechny šetřílky - je, že brokolice se dá skvěle mrazit, rozebraná na růžice a omytá. Dětem brokolice často připomíná malé stromečky, tak toho využijte. Zapíchejte je třeba do bramborové kaše a nechejte je sníst celý park!