Děláme to jinak...

Šalotka vs červená cibule

V žádné kuchyni se neobejdete bez několika základních surovin, třeba cibule. Dovedete si bez ní představit guláš? Cibule existuje v mnoha variantách. Pokud nechceme výraznou pálivost a aroma, můžeme se podívat po cibuli červené nebo po šalotce. A jaký je mezi nimi rozdíl? Šalotka má jemnější, sladší chuť a vůni, používá se proto i zasyrova. Nejlepší je na ní ovšem to, že při vaření se v omáčkách téměř dokonale rozpustí a vytvoří žádoucí sametovou konzistenci. Šalotku můžeme někdy nahradit právě červenou cibulí. Tu nejvíce oceníme v pokrmech, kterým chceme dodat kromě cibulové příchutě také rubínovou barvu. Vynikne ve studené kuchyni, její mírná nasládlost skvěle ochutí různé saláty. Do vařených pokrmů je jí skoro škoda. Tak už máte jasno, jak naložit s ...


Číst více
Šalotka vs červená cibule
Fleet car
We have 0 customers
Goods per year 0 tonne