KVĚTÁKOVÉ KARI
Máte květák spojený s obdobím léta? Jelikož na podzim nevíte co s ním... protože květákové placičky i smažený květák se Vám už přejedl? Nebudeme Vás tentokrát lanařit ani na květákovou polévku, ale pro inspiraci si zajedeme daleko na východ, až do Indie. Květák se totiž může stát lahodným pokrmem téměř bez práce: chce to jen trochu výrazného koření a nadšení do vaření. Pojďme si tedy společně přichystat květákové kari. Tohle výživné teplé jídlo si můžete dopřát kdykoli během podzimu či zimy - u nás je květák k mání neustále!
-------------------------------------
INGREDIENCE:
Hlávka malého květáku na růžičky
Cizrna (uvařená či z konzervy) - lze nahradit brambory
Rajčatová passata
Plechovka kokosového mléka
Cibule
Česnek
Hořčičné semínko a římský kmín
Kousek zázvoru a/nebo chilli
Kari koření
Olej
Sůl
Limetka nebo citron
Koriandr
-------------------------------------
POSTUP:
Na tuku osmahneme cibulku, hořčičné semínko a kmín, pak i česnek se zázvorem. Přidáme květák a posypeme kari kořením. Krátce vše osmahneme. Vlejeme passatu a předvařenou cizrnu. Nakonec ještě dodáme kokosové mléko. Necháme provařit květák a zredukovat omáčku, trvá to přibližně 15 min. Dochutíme solí, limetou a lístky koriandu (kdo ho snáší). Podáváme s oblíbenou rýží jako syté a výživné jídlo.