OMELETU KDYKOLI
Máte za sebou hektický začátek zaří a nestíháte? Řešíte každý den svačiny nebo se Vám nechce po celém dni v práci vychystávat s večeří? My tomuhle všemu rozumíme. Proto u nás kromě zeleniny a ovoce seženete také jednu zázračnou ingredienci: vejce. Tato surovina by rozhodně neměla ve Vaší kuchyni chybět, protože je základem mnoha báječných jídel. Každý má své oblíbené recepty: míchaná vajíčka, vejce Benedikt, ztracená vejce, volská oka... V propadlišti dějin zmizely doby, kdy byla vejce obviňována ze zvyšování cholesterolu. Dnes je naopak považujeme za superpotravinu! Nejuniverzálnějším provedením se proto podle nás stává obyčejná omeleta. Rozšleháte vejce, osolíte, opepříte a na nepřilnavé pánvi na tuku opečete. Nejvíc však záleží na tom, čím si omeletu ozdobíte. Použít můžete nejrůznější chutnou zeleninu - avokádo, papriky, rajčata, listový špenát nebo třeba houby. Přidejte si do omelety klidně nějaký dobrý sýr, šunku, klobásku, zbytky kuřecího masa nebo lososa či tuňáka. Nakonec se vždy nebojte dozdobit svou omeletu čerstvými bylinkami. Pažitka a petržel budou úplná klasika, ale výběr bylinek může být mnohem širší - tymián se hodí k houbám, šalvěj třeba ke klobásce. Omeleta Vás každopádně zachrání před hladem kdykoli. Je to skvělá rychlá a efektní snídaně, svačina, oběd i večeře. Vyzkoušeno!