ZMRZLINA & OVOCE
Tropická vedra, kdy rtuť teploměru šplhá k pětatřicítce, slunko peče a z výjimečných mráčků na obloze ani nekápne, doprovázejí první zářijový týden docela urputně. Jestli se potřebujete zchladit, máme pro Vás jednoduchý, ale efektivní tip. Dejte si zmrzlinový pohár s ovocem! Nemějte obavy, nebude to žádná nuda, pokud se přidržíte našich tipů. Nejrychlejší verzi ledového osvěžení snadno připravíte ze zmrzliny od svého oblíbeného výrobce - na výběr budete mít množství příchutí, ale kupovaná je plná konzervantů a sladidel. Pak jen posypejte omytým, případně oloupaným a nakrájeným ovocem podle chuti. Hodí se skoro jakékoli - jahody, borůvky, maliny, meloun, broskve, kiwi ananas, jablka i banány. Z naší nabídky čerstvých druhů si vybere i ten nejvybíravější mlsal. Náročnější možností je příprava domácí zmrzliny, kdy ovšem víte přesně, co v ní je. Pokud vlastníte zmrzlinovač, je to hračka. Připravíte snadno smetanové i jogurtové lahůdky s čerstvým nebo mraženým ovocem. Zmrzlina je ze stroje jemná a namražená tak akorát pro přímou spotřebu. Pokud ovšem nejste nároční na konzistenci a strukturu zmrzliny, vystačíte si i s tyčovým mixérem, plastovou krabičkou a mrazákem. Co třeba mangový sorbet? Rozmixované pyré ze zralého manga není třeba ani doslazovat, jen jej nalijte do misky. Dejte mrazit na několik hodin a každou chvilku promíchejte, dokud to půjde. Při přípravě smetanového pokušení zase nahraďte část smetany Salkem, to totiž tolik nepromrzne. Také obyčejný banán umí vylepšit konzistenci zmrzliny. Nejlépe poslouží zmrazená kolečka, jež rozmixujete s jiným ovocem a smetanou. Pohár si samozřejmě můžete dozdobit mátou, čokoládou, sušenkou nebo i likérem - v dospěláckém provedení. Jestli už máte vybráno, zchlaďte se s našimi ovocně zmrzlinovými recepty klidně hned!