HORKÁ HRUŠKA DO SALÁTU
Už nemůžete saláty ani vidět? Pořád ledový, hlávkový a římský dokola? Ani polníček a rukola s rajčetem, okurkou a paprikou Vás nebaví? Zkuste se pomalu začít přelaďovat na podzimní notu a k obyčejnému nudnému listovému salátu přidejte opečenou a zkaramelizovanou hrušku! Jejich sezóna je tu co nevidět, ale u nás jsou k dostání celoročně samozřejmě také. Do našeho salátu doporučujeme hrušku zbavit jádřince a nakrájet na přiměřeně velké měsíčky. Ty zakápněte citronovou šťávou a trochou tekutého medu. Zprudka opečte na pánvi nebo ještě lépe pod grilem. Vytvoří se krásná opečená krusta. Hruška by ovšem měla zůstat pevná, rozhodně nechceme měkkou rozbředlou konzistenci. Nejlepší je ještě horké ovoce smíchat s vybraným salátem. Pokud si vybrat nedokážete, sáhněte po našem mixu ve vaničce. Pokapejte oblíbenou zálivkou, stačí i klasická z kyselé a olejové složky se solí a pepřem. Ten se mimochodem k hruškám perfektně hodí. Pro dotažení k dokonalosti přidejte ořechy - vlašské, lískové i kešu - a nevynechejte ani sýr. Pecka bude kozí, s bílou plísní na povrchu anebo krémový modrý typu gorgonzola. Jen rozdrobíte po povrchu a je to! Máte rychle hotový lahodný salát s podzimním podtónem, jaký jste letos ještě určitě neochutnali.