Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​FRITTATA
23 / 07 / 2024

​FRITTATA

V létě není čas postávat celý den u plotny. Chceme se brzy dobře najíst a zase vyrazit za dobrodružstvím! Jestli hledáte rychlý recept na skvělý oběd nebo teplou večeři, sáhněte po tom na italskou frittatu. Obdobné pokrmy, v nichž tvoří základ vejce, najdeme po celém světě. Třeba taková naše omeleta je něco podobného. Jenže správná omeleta má být tenká, nadýchaná a krémová, u frittaty oceníme spíše její hutnost. Můžeme ji plnit a zdobit mnoha způsoby - zeleninou, uzeninami, sýry. Nepostradatelné kvalitní suroviny navíc bez problémů seženete u nás: vejce, brambory, zeleninu i bylinky. Využijete například špenát, cuketu, houby, květák a papriky... Přidat zkrátka můžete cokoli, co máte rádi. A jak na pravou frittatu? Rozšlehaná vejce okořeníme a smícháme s vybranou náplní v poměru 6 vajec na 3 šálky dobrot. Pokud chcete mít frittatu vážně autentickou, přidejte do směsi ještě trochu smetany. Brambory nezapomeňte předvařit. Protože frittata má vytvořit poměrně vysokou vrstvu, je potřeba ji na rozdíl od omelety dopéct v troubě. Začněte tedy na nepřilnavé pánvi vhodné do trouby, směs prohřívejte na mírném plameni pár minut než začnou okraje tuhnout. Pak přemístěte na cca 10 min do trouby, až povrch ztmavne a propeče se. Před podáváním nechejte frittatu 5 min odpočívat. Krájejte na dílky podobně jako pizzu. Podávat můžete se salátkem nebo rychlým letním dipem. Nebudete muset stát v kuchyni moc dlouho - ať Vám to léto neuteče. Nemáte zač!