DEJTE SI GUACAMOLE
Když je venku vedro jako v peci, nejspíš se Vám nechce čistit několik kilo zeleniny a pak ji péct a vařit, pasírovat... Asi byste si nakonec na té svíčkové pochutnali, ale kdo by se s tím v horkém létě obtěžoval. Sáhněte raději po vyhlášené lahůdce pocházející ze žhavé mexické kuchyně. Dip či omáčka guacamole je vyhlášená nejen svou jednoduchostí, ale především skvělou chutí! Využijete ji k namáčení nachos, tortill, ke grilovaným steakům i pečeným bramborám. Chutná také na toastu, zejména ráno po kocovině. Pojďme tedy na to!
--------------------------------------
INGREDIENCE:
Avokáda
Rajčata
Chilli papričky
Cibule (červená nebo šalotka pro sladší chuť)
Česnek (nemusí být)
Citronová nebo limetová šťáva
Čerstvý koriandr nebo petržel
Sůl a pepř
--------------------------------------
POSTUP:
Zralá avokáda zbavte pecky a vyloupněte ze slupky. Rozmačkejte v míse vidličkou a zakápněte "kyselou" šťávou, aby avokádo nezhnědlo.