SPRÁVNÁ GRILOVAČKA
Dobré jídlo v letních měsících charakterizují především čerstvé suroviny a oheň. Málokdo totiž odolá během prázdnin pořádné grilovačce. Pro všechny milovníky masa na ní nesmějí chybět steaky, klobásky, burgery, špízy anebo ryby. Gril ovšem prospívá i sýrům všech možných druhů anebo houbám. Vedle toho dokáže rozpálená mřížka prospět též všelijaké zelenině. Snadno tak připravíte dokonalou přílohu nebo zeleninový hlavní chod třeba pro všechny pozvané vegetariány či vegany. Co všechno umíme grilem prohnat? Kukuřice je velice oblíbený artikl - kromě mlaďoučkých, sladkých klasů ji však doporučujeme nejprve uvařit. Anebo využijte vychytávku v podobě kukuřice předvařené. U nás k dostání! Dále lilek, keříčková i velká rajčata, cibule, cuketa, chřest, ale i čerstvé mrkvičky s natí, či barevné papriky. Papriky také můžete úplně zbavit slupky, když je necháte pořádně zčernat až do puchýřků. Poté dejte na chvíli zavadnout a oloupejte pomocí nože. Zakápněte olivovým olejem, ochuťte drceným česnekem a solí a lahůdka je na světě. Nezapomeňte ke grilování přizvat i voňavé, sezónní bylinky a nejrůznější dipy. Jdete s námi do toho hned o nejbližším víkendu?