Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​PLNĚNÉ PORTOBELLO
07 / 07 / 2024

​PLNĚNÉ PORTOBELLO

Po deštivých dnech bude v lese určitě dostatek letních hub. Ne každý si ovšem na sběr lesních hříbků troufá. Je tu totiž riziko, že by ty houby nemusely být jedlé. Respektive mohly by být jedlé pouze jedinkrát. U nás se bát nemusíte. Máme pro Vás lahodné žampiony z ověřených zdrojů. Najdete tu skladem bílou i hnědou variantu a též portobello se skutečně velkým kloboukem. Tato kvalitní houba poslouží jako lahodná náhrada masa nejen ve veganských receptech. Skvěle se hodí také ke grilování. My si ale představíme recept na žampiony nadívané!

--------------------------------------
INGREDIENCE:
portobello
máslo nebo olej
mleté maso/uzeniny/tofu/quinoa/cizrna/vejce
cibule a česnek
sůl, pepř
oblíbené bylinky
zelenina dle chuti
sýr na zapečení
--------------------------------------
POSTUP:
Očistěte žampiony, odkrojte jim nohy (použijete je do náplně) a klobouky osolte a opepřete. Dejte stranou. Připravte si tu nejlepší náplň: masovou, luštěninovou, tofu... Opečte na tuku najemno pokrájenou cibuli a česnek, přidejte hlavní složku, orestujte a dokořeňte. Nezapomeňte na bylinky - tymián bude skvělý, ale pažitka, petržel nebo bazalka či šalvěj dodají nový rozměr. Přidejte klidně i zeleninu - rajčata, mrkev, cuketu... Směsí naplňte klobouky portobella, zasypejte sýrem a upečte v troubě předehřáté na 180° C asi 15 min. Chutnají skvěle jako hlavní chod, příloha i v salátu. Naplnit si žampiony můžete podle sebe a pokaždé vykouzlíte jiné, zdravé a výživné jídlo. Navíc je příprava tohoto receptu blesková, a Vám tak zbude více času na letní radovánky. A to chcete, že?