Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​CELEROVÝ KRÉM
09 / 05 / 2024

​CELEROVÝ KRÉM

Upršený den přímo volá po misce vydatné, horké polévky. Když je navíc připravená za chvilku, není co řešit. Na tuto dobrotu Vám postačí pořádná bulva celeru a pár základních surovin, které jistě máte doma. A pokud byste je náhodou neměli, skočte si k nám na e-shop, všechno máme ve skladu! Zeleninu nebudeme v našem receptu hned vařit ve vodě (nechceme nudnou kaši), ale napřed ji pěkně opečeme. Připraveni?

--------------------------------------
INGREDIENCE:
Bulva celeru
2- 3 brambory
Olivový olej
Sůl a pepř
Kmín
Česnek
Smetana
Zeleninový vývar
Muškátový oříšek
--------------------------------------
POSTUP:
Očištěný a nakrájený celer okořeníme a následně opečeme na olivovém oleji. Nemusíme používat předpečení v troubě, máte-li však dost času, šup s celerem dovnitř - i s česnekem a cibulí. Hotový celer přendejte do hrnce, zalijte vývarem a přidejte brambory. Vařte do změknutí. Poté rozmixujte, dokořeňte a dle chuti přidejte smetanu pro zjemnění. Jestliže také rádi experimentujete, můžete hned na začátku k opékání celeru přidat i jablko nebo později jablečné pyré. K celeru se skvěle hodí. Polévku je nejlepší podávat s krutony, opečenými ořechy či bylinkami. Luxusní je pak navrch vyškvařená slanina. Tak už víte, co bude dnes k večeri?