Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​KEDLUBNOVÉ KLÍČKY
26 / 03 / 2024

​KEDLUBNOVÉ KLÍČKY

Seznamte se s horkou novinkou v našem sortimentu. Nebo spíš mladou, čerstvou, svěží jarní novinkou. S chutí Vám představujeme klíčky kedluben. Tenhle chuťově zajímavý zázrak byste si neměli nechat ujít z těchto důvodů:

Kedlubny obsahují důležité živiny, vitamíny A, C, D i B, dále vápník, železo či magnezium a enzymy. Nechybí ani antioxidanty.
Tyto klíčky díky obsaženým látkám pomáhají předcházet infarktu, snižují tlak i hladinu cholesterolu. Působí také diureticky. Přispívají ke správné funkci ledvin, a tím k detoxikaci organizmu. Podporují navíc paměť a vitalitu.
Skvělou zprávou pro všechny, kdo trpí na žlučník, je před velikonočním hodováním fakt, že klíčky kedluben obsahují látku zvanou cholagoga. Ta napomáhá lepší činnosti žlučníku - což se jistě hodí!
A co si s klíčky počít v kuchyni? Dejte si je do salátů, polévek nebo pomazánek. Anebo jimi jídlo jednoduše ozdobte. Dají se také zprudka orestovat na pánvi a dochutit oblíbeným kořením.
Vzhledem k blížícím se svátkům jara, neváhejte klíčky použít například jako ozdobu vykoledovaných plněných vajec. Neztratí se ani v domácí hořcici nebo rychlé nakládané zelenině. Stoprocentně si pochutnáte!