Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​KUŘE NA HROZNU
15 / 03 / 2024

​KUŘE NA HROZNU

Nadpis sice zní trochu jako parodie na název románu spisovatele Liona Feuchtwangera, ale věřte, že tento originální recept si opravdu zamilujete. A na "Lišky na vinici" si pak ani nevzpomenete. Výhodou je, že recept funguje stejně dobře s kuřecími prsíčky (kdy je úprava rychlejší), jako s kuřecími čtvrtkami či paličkami. A pak už chybí jen kvalitní hroznové víno a špetka kuchařského umění. Krásné vinné hrozny v bílé i červené barvě seženete kdykoli u nás. Wow efekt výsledného jídla zaručen!

-‐---‐--------------------------------
INGREDIENCE:
Kuřecí maso
Hrozno bílé či červené
Cibule
Česnek - nemusí být
Máslo a olivový olej
Med
Ořechy dle chuti - volitelné
Citronová šťáva
Víno - bílé k bílým hroznům, červené k červeným
Bylinky - tymián, rozmarýn, šalvěj
Sůl a pepř
-‐------------------------------------
POSTUP:
Kuřecí maso ochuťte a zprudka v pánvi na tuku zatáhněte. Přidejte hrozno i cibuli na klínky (eventuálně též celé neloupané stroužky česneku) a dochuťte medem, ořechy a bylinkami. Dejte péct do středně vyhřáté trouby na cca 45 min. Podlévejte vínem a posledních 15 min pečte odkryté. Před dopečením lze přidat ještě pár čerstvých bobulí pro strukturu a chuť. Vyzkoušejte tento netradiční pokrm a užijte si spojení masa s ovocem naplno!