SALÁTOVÁ SEZÓNA
Pomalu, i když letos nezvykle brzy, jsme se přehoupli ze zimního období do jarní nálady. S nástupem jara také odkládáme teplé oblečení a nejeden z nás by rád odložil i přes zimu nastřádaná kila. Asi to nepůjde tak lehce jako se šálou či kabátem, ovšem díky úpravě jídelníčku můžeme být ve formě do léta všichni. Zkuste si třeba přidat do svého dne čerstvý salát. Výběr je u nás vážně široký: máme dubáky, frisee, polníček i pikantní rukolu. Z tradičních odrůd třeba hlávkový, římský anebo ledový. Strukturu a barvu dodá salát lollo i red chard, čili lístky červené řepy. Doporučujeme začít s "lupením" zvolna. Dejte si malou misku salátu s ořechy a pečenou zeleninou v luxusní zálivce k obědu, přidejte pár listů salátu do bagety k večeři, nebo si salátem typu polníček své obvyklé jídlo ozdobte. Vrchovatý talíř salátu 3x denně by byl teď pro tělo zbytečný šok. To si schovejte na červen, až budete ladit figuru do plavek!