Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​JARNÍ CIBULKA JAKO PŘÍLOHA
23 / 02 / 2024

​JARNÍ CIBULKA JAKO PŘÍLOHA

Jaro je cítit v kostech, a co se k němu hodí více než zelenina, která jej má přímo v názvu? Jarní cibulka se stává nejen poslem jara, ale také všestranně využitelnou surovinou v kuchyni. Použít se dá za syrova: do pomazánek, salátů i k ozdobě a dochucení mnoha pokrmů. Její jemně štiplavá cibulová chuť je příjemně delikátní a nevžene Vám do očí slzy. Zkusili jste však někdy jarní cibulku tepelně upravenou? Dejte si ji jako hlavní hvězdu, nejen v omeletě nebo slaném koláči. Díky křehkosti jarní cibulce stačí pár minut ve vařící vodě, pokud si ji přejete podávat blanšírovanou (třeba s holandskou omáčkou nebo obyčejným máslem), či několik minut na pánvi anebo grilu. Lehce nakouřená, karamelizovaná dochuť cibulkám perfektně sedí. Stačí zakápnout kvalitním olivovým olejem, zlehka okořenit solí a pepřem a máte hotovo. Cibulky se dají také zapéct v troubě a odvážní je mohou dokonce usmažit, třeba v těstíčku typu tempura. Neotřelá, zdravá chuťovka k pivu i vínu se právě zrodila. Není zač!