Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Bylinky
20 / 04 / 2022

Bylinky

Svátky jara jsou za námi. Snad už bude i to jaro. Zůstaly Vám po Velikonocích zbytky různých bylinek, které jste nevyužili v nádivce (hlavičce) ani do pomazánky? Byla by škoda takový poklad vyhazovat! Máme pro Vás pár tipů, jak si užít zbytky čerstvých bylinek na maximum:

1. Zamrazte nasekané bylinky jako máta, tymián nebo oregano ve tvořítku na led - buď v olivovém oleji nebo ve vodě. Podle toho, jak je chcete použít.
2. Udělejte si domácí pesto. Bazalka, petržel anebo rukola se nadrtí s jemnými oříšky, česnekem, olejem solí a pepřem. Na těstovinách bude nezapomenutelné.
3. Skvělé řešení je bylinkový salátový dresink. Olej, oblíbený ocet, sůl, pepř, špetka medu i horčice. Luxusní věc.
4. Mix bylinek ochutí máslo. Bylinkové máslo Vám vydrží v lednici i 14 dní, v mrazáku ještě déle. Na masu i pečených bramborách skvěle vynikne.
5. Udělejte si ovocnou limonádu anebo jimi ochuťte stolní olej - bylinky s chilli a česnekem dodají osobitost každému pokrmu.
Žádné byliny Vám nezbyly? Nezoufejte. Na www.mojebedynka.cz najdete mnoho druhů těch řezaných i v květináči. Snadno si je objednáte a výše uvedené tipy pouze aplikujete. Šetřete a užívejte si z jara to nejlepší