Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Vietnamské letní závitky
04 / 06 / 2021

Vietnamské letní závitky

Chcete zdravý recept?? Máte ho mít: Vietnamské letní závitky s arašídovým dipem ------------------------ na 12 rolek · 12 ks rýžového papíru na nesmažené závitky · 18 ks krevet · Červená paprika · Okurka · Mrkev · Červené zelí · Listový salát (římský, little gem,...) · Rýžové nudle vermicelli (cca ¼ balení) · Koriandr · Thajská bazalka · Máta

Na arašídový dip: · 70 g arašídového másla · 1 lžíce hoisin omáčky · 2 lžíce kvalitní sójové omáčky · 1 stroužek česneku · 1 malá chilli paprička · Trochu vlažné vody na zředění · Nesolené buráky na ozdobu

POSTUP Nudle zalít vařící vodou a nechat 3 minuty pod poklicí odpočinout a zcedit. Propláchnout studenou vodou, zakápnout sezamovým olejem a promíchat.

Zeleninu omýt, oloupat a nakrájet na úzké, dlouhé nudličky. Ze salátu odstranit tuhé středy a nakrájet na proužky. Zelí nakrouhat na nudličky. Krevety přeříznout podélně, vznikne tak 12 ks.

Do široké mísy nebo pánve napusit teplou vodu a na okamžik vložit rýžový papír - postačí 10 vteřin. Namočený papír položit na přípravnou plochu a vrstvit suroviny. Do středu dolní části papíru navrstvit tři krevety tak, aby oranžová strana ležela na papíru. Přidat lístky bylinek, vermicelli nudle a zeleninu podle chuti. Nepřehánět to s množstvím, vrstvit rovnoměrně a nechat si minimálně 2 cm okraje. Postranní okraje přehnout přes náplň, vzít spodní okraj papíru a opatrně, za pomocí všech prstů ho přehnout přes „nádivku“ a závitek utáhnout. Poté už jen zabalit.

K závitkům patří arašídový dip. Chilli papričku zbavit semínek a nasekat najemno, česnek nasekat. Pak smíchat arašídové máslo, hoisin omáčku, sójovku a přidat chilli a česnek. Zředit asi dvěma lžícemi vody a promíchat. Nesolené buráky nasekat nahrubo a ozdobit jimi dip.

Závitky se namáčejí v dipu... Tož dobrou!