Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Houbové pokrmy
19 / 10 / 2020

Houbové pokrmy

K podzimu neodmyslitelně patří houbové pokrmy. Každému se určitě vybaví dušená, hřejivá jídla typu houbové ragú, guláše nebo smetanové omáčky s hříbky. Zkuste ale ještě trochu přivolat léto a lahodné žampiony si udělejte ve stylu kebabu. Budou skvělé nejen pro vegetariány! Čerstvé žampiony očistíme od nečistot a pak je naložíme alespoň na půl hodiny do marinády. Tu připravíme z balzamikoveho octa, sójové omáčky, prolisovaného česneku a čerstvě mletého pepře. Hodí se i na drobno nakrájený tymián nebo rozmarýn. Pak houby stejnoměrně napíchneme na špejle (dřevěné předem namočte) a pečeme na grilu či v troubě 5-10 min z každé strany. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. Jezte čerstvě a chutně každý den!