Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Domácí sorbet
25 / 06 / 2019

Domácí sorbet

Horko? Zmrzka a nejlépe osvěžující domácí sorbet.

Základem sorbetu je cukrový sirup. Ten byste si měli připravit dopředu, aby stihl vychladnout. V hrnci ohřejte půllitr vody a v ní rozpusťte 220 gramů cukru. Nechte na nejnižší výkon lehce probublávat 15-20 minut, aby získala sladká voda hustší sirupovitou konzistenci. Přelijte do lahve nebo sklenice a dejte vychladit. Ovoce den předem omyjte, osušte a uložte v jedné vrstvě na tácu nebo talíři do mrazničky, aby zmrzlo.
A my vám dáme recept na vynikající a jednoduchý mangový sorbet, na cca 4 porce:
220 g přezrálého manga
3 polévkové lžíce cukrového sirupu
1 polévková lžíce citronové šťávy
Do mixéru vložíte na větší kostky nakrájené zmrzlé mango, začnete v krátkých intervalech spouštět otáčky - vyvarujte se dlouhému mixování, aby se z ovoce nestalo pyré. Během mixování přidáváte dle potřeby zchladlý cukrový sirup - až vytvoříte konzistenci odpovídající krémovité ledové tříšti. Na závěr přidáte citronovou šťávu a buď hned podáváte, nebo přesunete do nádoby a necháte v mrazničce zhruba na hodinu.