
10 / 04 / 2019
Mladé kopřivy
Mladé kopřivy mají mnoho blahodárných účinků na náš organismus, proto teď na jaře neváhejte a ve velkém je konzumujte. My pro vás máme tip na KOPŘIVOVÝ ŠPENÁT, na který budete potřebovat: nedřevnaté vrchní výhonky mladých kopřiv, 2 celá vejce, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, sádlo, strouhanka.
Natrháme (množství dle potřeby) vrchní nedřevnaté vršky kopřiv asi tak 5 cm od špičky.
Kopřivy spaříme a necháme okapat. Posléze je semeleme nebo na velmi jemně nasekáme.
Nakrájenou cibuli dáme zpěnit na trochu sádla a na ni pak dáme semleté kopřivy.
Vmícháme utřený česnek, osolíme a opepříme (vše dle chuti).
Vmícháme rozkvedlaná vajíčka a dle potřeby zahustíme strouhankou. A celé sníme!!!