Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Rizoto s hlívou ústřičnou
13 / 11 / 2018

Rizoto s hlívou ústřičnou

Pojďme si uvařit něco rychlého a hlavně zdravého! Vhodné i pro vegetariány a vegany. Rizoto s hlívou ústřičnou.

Potřebovat budete:
250 g hlívy ústřičné, 450 g vařené rýže, jednu velkou cibuli nebo dvě menší, 3 stroužky česneku drobně nasekaného, tymián, sůl, pepř mletý, olej
Postup:
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme ji k cibuli. Nejprve ji krátce zprudka osmažíme, pak přidáme česnek, sůl, pepř a snítky tymiánu (množství dle chuti), přiklopíme a za občasného promíchání na mírném ohni podusíme cca 5 minut. Podlévat není většinou nutné, hlíva obsahuje tekutiny dost.
Z podušené hlívy vyndáme větvičky tymiánu, přidáme vařenou rýži, dochutíme dle chuti solí, pepřem a případně česnekem.
Před podáváním ozdobte dle fantazie, nebo se na to vykašlete a pusťte se do toho, šup!