
Hlíva ústřičná
Máte rádi tuto dřevokaznou houbu? Měli byste, neboť hlíva roste na stromech a právě spojení se stromem je údajně příčinou obsahu tolika zdraví prospěšných látek. Návic je velmi chutná!! Udělejte si z ní Polévku à la dršťková
Ingredience: 500 g hlívy ústřičné, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, ½ lžičky pepře, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky papriky, sůl
Příprava: Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou nadrobno. Potom k ní přidáme očištěnou a nakrájenou hlívu a orestujeme. Zalijeme vodou a přisypeme papriku. Povaříme do změknutí. Polévku osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek i majoránku a promícháme. Nakonec vmícháme jíšku připravenou z mouky a oleje a necháme provařit.
Minimální úsilí, maximální výsledek!