Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Čokoláda s chilli
30 / 11 / 2017

Čokoláda s chilli

Hlásí mrazy, tak jsem se rozhodli, že vás tento týden budeme zásobovat prohřívacími recepty. Takže Mayská horká čokoláda s chilli
Potřebujete: 1 ks červené chilli papričky rozpůlené a zbavené semen, 1 l smetany 12%,1 ks vanilkového lusku podélně rozříznutyého, 1 ks skořice, 200 g hořké rozlámané čokolády, hnědý cukr nebo med podle chuti, 1 balení smetany ke šlehání.
Postup: V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte vařit tak dlouho, až se voda svaří na polovinu.
Pak přeceďte a odvar uchovejte.Mezitím v jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublin, poté ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte, vyjměte vanilku i skořici. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby čokoláda nebyla příliš ostrá.
Podávejte ozdobenou kopečkem šlehané smetany.