DEJTE SI ŽAMPIONY
Vydatně zapršelo, a proto je pravděpodobné, že v lesích budou růst houby. Pokud se však v hřibech a hříbcích moc nevyznáte, zkuste se raději podívat na nabídku našich hub - máme je prověřené, kvalitní a čerstvé. Přesně takové, na jaké suroviny jste u nás zvyklí. K nejoblíbenějším druhům stále patří příjemně voňavé žampiony plné typicky houbové chuti. A proč byste měli žampiony jíst? Obsahují antibiotické a protinádorové látky, vitamíny skupiny B, C i D. Z minerálních prvků nechybí třeba draslík, hořčík, fosfor či vápník. Mají přitom nízkou energetickou hodnotu, a také obsahují stejně jako všechny houby spoustu vody. V kuchyni se navíc s žampiony opravdu vyřádíte. Dochutí polévky - krémové i bramboračku. Můžete je smažit, zapékat, grilovat, hodí se k masu, do rizota nebo na pizzu. Připravit z nich lze ovšem i paštiky, pomazánky a samozřejmě omáčky. Pokud tedy nefandíte divokým hřibům, vaříte pro děti, nebo chcete mít jistotu, že podáváte strávníkům jedlé houby, žampiony jsou skvělou volbou.


