
NAKLÁDANÁ RAJČATA
Milujete rajčata, ale víte, že ta opravdu kvalitní, čerstvá a šťavnatá všechna hned nespotřebujete? Nemusíte hned vařit z trsu křehkých rajčátek kečup, můžete si je uschovat na později i daleko rafinovanějším způsobem. Aniž by přišla o svou chuť, budou nakládaná rajčata skvělým základem mnoha pokrmů, omáček či polévek. Vzhledem k tomu, že se blíží hlavní sezona rajčat, není potřeba je nyní rovnou zavařovat a vytvářet si zásoby "na zimu". Pěkné, zdravé kousky, o nichž víte, že je nespotřebujete, můžete jednoduše naložit. Je dobré přidat k nim do čisté, vysterilizované sklenice nějakou bylinku, cibuli nebo česnek, koření a sůl. Případne si lze připavit také domácí (ale k dostání jsou i předpřipravené verze) nálev. Zalejte, utěsněte a dejte do lednice. Až po několik týdnů se můžete těšit z lahodné chuti a zdraví prospěšných látek - a že jich v rajčatech je! U nás jsou rajčata a další druhy zeleniny k dostání v top formě. Takže nakládejte a užívejte si!