Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Dýně máslová
11 / 10 / 2022

Dýně máslová

Co by to bylo za říjen, kdyby se všude kolem nerojily oranžové dýně. Svou barvou zvednou náladu i v chladném podzimním dni. O profláknuté hokkaidó to ale tentokrát nebude. Na e-shopu www.mojebedynka.cz najde totiž také dýni máslovou. Má hruškovitý tvar s menším jádřincem, jemnou strukturu a nasládlou, máslovou chuť. Vyzkoušejte ji pečenou v úpravě hasselback podobně jako brambory. Dýni rozkrojte podélně, odstraňte semínka, slupku oloupejte škrabkou, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Dejte na asi 20 minut péct řeznou stranou dolů, čímž dýně změkne a budou se lépe krájet husté zářezy. Abyste ji celou neprořízli, pomohou Vám vařečky. Pak ji pořádně znovu ochuťte: oblíbenými sýry, bylinkami jako bobkový list, šalvěj, tymián... Přidejte ořechy, med, javorový sirup, chilli, máslo a česnek nebo brusinky a dejte znovu zapéct. Výborné jen tak, jako příloha k masu i po studenu. Originální a chutné!